Efterforskning i drabssag forstætter på fuld styrke – nye vidner efterlyses

Profilbillede
dato

<br>Nordjyllands Politi efterforsker fortsat intenst i sagen vedrørende weekendens drab, hvor en 58-årig lokal mand blev fundet dræbt på en shelterplads i Vadum i Vendsyssel. To efterlyste vidner har endnu ikke henvendt sig, og politiet søger nu efter yderligere vidner i en specifik periode. En mand på 44-år sidder i øjeblikket varetægtsfængslet i sagen. Politikredsen modtager fortsat oplysninger i sagen på telefon 114.

Sådan opsummerer efterforskningsleder og politikommissær Carsten Straszek hovedlinjerne i den verserende efterforskning, hvor politiet altså nu frigiver nye informationer i sagen i håbet om, at det kan føre til, at flere personer henvender sig med oplysninger i sagen. 

Frigivelse af nye oplysninger 

Politiet blev tilkaldt til stedet kl. ca. 13:35, idet flere vidner kort forinden havde fundet offeret i et brændende bål. De efterfølgende retsmedicinske undersøgelser viste, at offeret forinden var afgået ved døden som følge af flere knivlæsioner.   

Nordjyllands Politi arbejder ud fra en hypotese om, at offeret er blevet dræbt på selve shelterpladsen flere timer før bålafbrændingen, formentlig kan det være sket om fredagen.  

Politikommissær Carsten Straszek understreger, at man af hensynet til efterforskningen og de pårørende ikke kan komme ind på yderligere detaljer vedrørende omstændighederne omkring drabet, men efterforskningslederen siger: 

”Det er en meget alvorlig og tragisk sag, som vi efterforsker intenst, så den kan blive opklaret. Den er dybt tragisk for de pårørende, og det er også utrygt for lokalsamfundet i Vadum. Derfor har vi i øjeblikket mange kræfter indsat i opklaringsarbejdet.” 

Og det er da også politiets mange efterforskningsskridt i de seneste dage, der altså nu fører til, at man efterlyser flere vidner, som kan bidrage til at belyse hændelsesforløbet. 

To perioder interessante

Politikommissær Carsten Straszek peger konkret på to tidsperioder, som er særligt interessante for politiet. Den ene er fredag den 4. august 2023 i tidsrummet kl. 10.15 – 11.30 samt dagen efter, lørdag den 5. august 2023 i tidsrummet kl. 12:00-13:30.

”Har man befundet sig på eller omkring shelterpladsen i Vadum i disse tidsrum,” pointerer politikommissæren, ”så er vi særligt interesserede i at høre fra dem.” 

”Kontakt os på 114 – og ring heller en gang for meget end en for lidt,” lyder tilføjelsen fra Carsten Straszek, der ligeledes understreger, at Nordjyllands Politi også gerne hører fra andre vidner, der har været på eller omkring shelterpladsen i hele perioden fra fredag 4. august og frem til lørdag 5. august kl. ca. 13.30. 

Tidligere vidne-efterlysning fortsat aktiv 

Den tidligere udmeldte efterlysning efter 2-3 vidner fastlægges nu til kun 2 mænd, der havde taget ophold på shelterpladsen torsdag aften den 3. august, hvoraf disse to formentlig kommer fra henholdsvis Odense og Aarhus, og de var muligvis på vandretur. I den forbindelse er dog også oplysninger om en sort personbil, som de muligvis benyttede. 

”Vi opfordrer fortsat stærkt disse to vidner til at henvende sig til os på telefon 114, da de kan have vigtige informationer af betydning for vores opklaringsarbejde,” siger Carsten Straszek, der slutteligt tilføjer, at det er politiets hypotese, at de to mænd har overnattet på shelterpladsen fra torsdag til fredag. 

 
Efterforskningen fortsætter 

Nordjyllands Politi efterforskning af denne alvorlige sag fortsætter intenst i den kommende tid. 

Det indebærer en lang række af efterforskningsskridt fra politiets side, blandt andet foretages der fortsat forhøringer, afhøringer, indhentning af overvågningsmateriale, tekniske undersøgelser samt forskellige analyser. 

Af hensynet til efterforskningen så har politiet ingen yderligere informationer i sagen.  

En 44-årig mand sidder fortsat varetægtsfængslet i sagen. 


Denne artikel er skrevet af Martin Johannes Madsen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Nordjyllands Politi.
Kilde: Nordjyllands Politi