Status på efterforskning

Profilbillede
dato

<br>Nordjyllands Politi skred her til aften, den 5. august 2023 kl. 18.35, til anholdelse af en 44-årig lokal mand. Denne mand sætter politiet i forbindelse med det mistænkelige dødsfald på en shelterplads nær Vadum, som blev anmeldt til politikredsen tidligere i dag – et dødsfald, som politiet lige siden har efterforsket intenst. Offeret er med overvejende sandsynlighed identificeret som en mand på 58 år ligeledes fra lokalområdet, og de nærmeste pårørende er underrettet om dødsfaldet.

Det oplyser den ansvarlige for politiets indsats, vicepolitiinspektør Kenneth Ginnerup, der dog siger, at man i øjeblikket afventer endeligt identifikation af afdøde fra de retsmedicinske undersøgelser.
 

”Men vores efterforskning peger på, at offeret med stor sandsynlighed er en mand fra lokalområdet. Vores patruljer har underrettet nærmeste pårørende om dødsfaldet.” 

Vicepolitiinspektøren kan ikke udtale sig i detaljer om det omfattende efterforskningsarbejde, der stadigvæk pågår, men han kan dog bekræfte, at politiets efterforskning peger på, at der har været en perifer relation mellem offeret og den anholdte mand.  

”Af hensyn til efterforskningen kan jeg ikke komme det nærmere på nuværende tidspunkt. Vi har sigtet den anholdte for manddrab, og i øjeblikket afhøres han til sagen af vores efterforskere, ligesom anholdte undersøges af vores teknikere med henblik på sporsikring.”  

Efterforskning stadig i gang

Kenneth Ginnerup kan heller ikke komme ind på formodet dødsårsag eller på de nærmere omstændigheder omkring dødsfaldet, som politiet efterforsker som et drab. 

”Mere kan vi ikke oplyse lige nu. Vi skal stadig foretage afhøringer og forhøringer, undersøge flere forhold samt sikre en række spor, blandt andet ude på findestedet.”  

Den anholdte ventes på grundlag af politiets efterforskningsarbejde fremstillet i et grundlovsforhør søndag i Retten i Aalborg.

”Vi er i dialog med anklagemyndigheden med henblik på en fremstilling i løbet af i morgen,” tilføjer Kenneth Ginnerup.    

Alle spor skal sikres

Nordjyllands Politi forventer, at man har afsluttet sit undersøgelses- og sporsikringsarbejde i og omkring findestedet i Vadum i løbet af søndagen – mens selve den samlede efterforskningsindsats fortsætter på fuldt tryk i den kommende tid. 

”Og det arbejde kommer til at tage tid. Når alle relevante omstændigheder skal afdækkes i sådan en sag, så er vi grundige – og så gearer politiet ikke ned: Alle spor skal sikres,” understreger vicepolitiinspektøren.  

Hjælp fra borgerne er vigtig 

Politikredsen har indtil videre modtaget omkring 40 henvendelser fra offentligheden. 

”Dem sætter vi stor pris på. Jeg kan ikke komme ind på enkeltdele i borgernes henvendelser i denne konkrete sag, men vi er som politi meget glade for henvendelser fra offentligheden: De er en stor hjælp for vores arbejde. Først og fremmest i forhold til at identificere og pågribe mistænkte personer, men også tilsyneladende mindre og fragmenterede oplysninger fra borgerne kan bidrage til det samlede hændelsesforløb. Vi skal jo stykke et komplekst billede samme, når vi skal tilvejebringe et grundlag for strafforfølgning,” forklarer vicepolitiinspektør Kenneth Ginnerup og tilføjer: 

”Så jeg vil gerne sige tak til de borgere, der har ringet ind i denne sag. Det kan man i øvrigt stadig gøre, hvis man har information til os. Ring på telefon 114.” 
 

Fortsat synligt politi 

Som en direkte følge af politiets massive tilstedeværelse i og omkring Vadum så vil borgerne i hvert fald resten af weekenden kunne se synligt politi i området. 

”Vi patruljerer lidt mere end normalt i Vadum-området. Både i forhold til efterforskningen og for så vidt angår trygheden. Vi ved, at sådan en dybt alvorlig sag kan skabe utryghed blandt områdets beboere. Det er helt naturligt. Derfor øger vi vores synlighed. Har man brug for at komme i kontakt med os, så er man velkommen til at henvende sig til vores patruljer i området – og man kan selvfølgelig altid ringe til os på telefon 114.” 

Politiet har ingen yderligere oplysninger i relation til efterforskningen på nuværende tidspunkt, og eventuelle opfølgende spørgsmål fra pressen vedr. sagen kan fra søndag efter kl. 09.00 stilles til politikommissær Carsten Straszek. For så vidt angår opdatering vedr. selve grundlovsforhøret, så skal anklagemyndighedens jurist kontaktes.

 
Denne artikel er skrevet af Martin Johannes Madsen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Nordjyllands Politi.
Kilde: Nordjyllands Politi