Vidner søges i drabssag

Profilbillede
dato

Nordjyllands Politi søger nu efter to-tre vidner i forbindelse med den drabssag, som politiet har efterforsket intenst siden anmeldelsen blev modtaget lørdag eftermiddag, den 5. august 2023 kl. 13.35. En mistænkt mand er blevet varetægtsfængslet i sagen. De nærmeste pårørende til offeret er blevet underrettet.

Det oplyser lederen af efterforskningen, politikommissær Carsten Straszek.
  
Det drejer sig, fortsætter politikommissæren, om to eller tre vidner, som Nordjyllands Politi gerne vil i kontakt med.

”Det, som vi konkret søger, er 2 eller 3 mænd, som torsdag den 3. august om aftenen cirka kl. 17:00-22:00 efter vores oplysninger var til stede på den pågældende shelterplads i Vadum, hvor offeret lørdag blev fundet,” siger Carsten Straszek, der tilføjer, at mændene muligvis kom kørende i en lille sort personbil:

”Den er af vidner set holde på vejen ud for shelterpladsen på det omhandlende tidspunkt.” 

Det er muligt, at den ene person kommer fra Århus, mens den anden person er fra Odense. Der er ingen oplysninger om, hvor den mulige tredje person måtte komme fra.

”Men disse mænd vil vi meget gerne i kontakt med, da det er vores opfattelse, at de kan have information, der er af væsentlig betydning for vores igangværende efterforskningsarbejde,” siger Carsten Straszek, som opfordrer vidnerne til straks at ringe til politiet på telefon 114. 

”Alle andre med relevant information i sagen er også fortsat velkommen til at kontakte os,” lyder tilføjelsen fra efterforskningslederen. 

 

Intens efterforskning fortsætter 

Efterforskningen i sagen er fortsat i gang, og derfor har politiet ikke mulighed for at gå i detaljer. Politiets efterforskningsskridt består blandt andet af afhøringer af vidner, yderligere forhøringer, indhentning af video og gennemgang af et omfattende teknisk materiale.  

 

”Vi har en fortsat et stort stykke efterforskningsarbejde foran os,” fastslår Carsten Straszek, og han pointerer, at Nordjyllands Politi netop af hensynet til denne efterforskning ikke kan uddybe omstændighederne mere detaljeret. 

”Jeg kan godt forstå, at sagen har offentlighedens interesse. Det er altid voldsomt med drab, og påvirker også dem, der bor tæt på. Vi arbejder i øjeblikket med forskellige hypoteser, hvilket er helt normal procedure, når vi efterforsker drabssager – og det er nu vores opgave at få klarhed over, hvad der er foregået før, under og efter, så vi kan sikre, at sagen bliver fuldt opklaret. Dét er vores absolutte fokus,” siger Carsten Straszek, der dog kan supplere med, at efterforskningen peger på, der er en relation mellem offer og den mistænkte i sagen, som begge har haft ophold på den shelterplads, hvor offeret blev fundet.  

 

”Men meget nærmere kan jeg ikke komme denne relation lige nu af hensynet vores efterforskning.”  

 

En mistænkt i sagen, en 44-årig mand, blev i går varetægtsfængslet ved et lukket grundlovsforhør i retten i Hjørring i foreløbig fire uger, mens politiet forsætter sit arbejde. Offeret er identificeret som en 58-årig mand fra lokalområdet. Nærmeste pårørende er blevet underrettet. 

 

Politiet har ingen yderligere kommentarer til sagen. 

 

Denne artikel er skrevet af Martin Johannes Madsen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Nordjyllands Politi.
Kilde: Nordjyllands Politi