Café i Aalborg baner vejen for bæredygtighed med innovative grønne menuer

Foto: Aalborg Kommune.
dato

Café Trekanten i Aalborg viser vejen med grøn omstilling og høj bæredygtighedsscore

Café Trekanten, beliggende i Aalborg Kommune, fremstår som en bæredygtig foregangsmodel blandt kommunens kantiner med en bæredygtighedsscore, der er 24% højere end de øvrige kantiner. Ved at fjerne kalve- og oksekød fra menuen og fokusere på grønne alternativer, er caféen en vigtig spiller i kommunens ambition om at reducere CO2-udledningen fra madserveringer.

Det er velkendt, at oksekød har en betydelig indvirkning på CO2-udledningen, da det udleder 10-12 gange mere CO2 end svinekød. Derfor har reduktionen af oksekød i caféens menu betydelige positive effekter for miljøet. Café Trekanten har deltaget i diverse workshops for at optimere deres bæredygtige praksis, hvilket har ført til, at de i 2023 modtog det økologiske spisemærke i sølv, en anerkendelse for deres brug af 60-90% økologiske råvarer.

Mikllas Visti Peters Jensen har udviklet en præcisionsmodel til beregning og sammenligning af CO2-udledninger fra kantinernes fødevareindkøb, hvor CO2-udledning per krone bruges som målestok. Dette bidrager til at give et klart billede af, hvor de grønne initiativer har størst effekt.

Aalborg Kommunes fødevarestrategi sigter mod at reducere CO2-udledning fra kantiner, madserveringer og daginstitutioner med 25% inden 2028. Café Trekantens succes er et skridt i den rigtige retning for at nå dette mål. Caféen har indført lokalt producerede råvarer som Ingrid ærter og bælgfrugter og tilbyder nu innovative madmuligheder som søde bagte gulerodsmadder med peberrod.

Ved at tage disse skridt fremmer Café Trekanten ikke kun bæredygtighed, men også en kulinarisk nyskabelse i Aalborg Kommune. For mere information om caféens initiativer og bæredygtighedsstrategi, kan man besøge Aalborg Kommunes hjemmeside.

https://www.aalborg.dk/nyheder/baeredygtighed-paa-menuen-caf-trekanten-tog-et-lille-valg-der-gjorde-stor-forskel

Kilde: Aalborg Kommune